Modelljärnväg

Jag har på ålderns höst återknutit till en hobby som jag hade som grabb, och det är lika kul nu som då. Modelljärnvägen belamrar hela köket i min hyreslägenhet i Näsviken, så jag har skaffat ett litet matsalsbord till vardagsrummet. Jag har valt samma märke och samma skala som förr, dvs Märklin i skala H0. Dock har jag idag C-rälsen i stället för den gamla M-rälsen.

 

Inlägg om Modelljärnväg

Min tågbana i radio

Sveriges Radio Gävleborg frågade om de fick besöka köket i min lägenhet och göra ett reportage om min Märklinanläggning. Och det svarade jag ja på.
Reportern Bizz Sjöblom gjorde reportaget hemma hos mig med ånglokets tuffande i bakgrunden.

läs mer
Tågkyrkogård i mitt kök

Tågkyrkogård i mitt kök

I ena hörnet av min Märklinanläggning finns ett oanvänt utrymme. Där har jag gjort en tågkyrkogård med ett gammat skrotat lok och lite annat material. Rälsen har inte längre anslutning till den riktiga banan efter att man lade ny räls på huvudlinjen.

läs mer
Ungdomlig publik vid Märklinbanan

Ungdomlig publik vid Märklinbanan

Min Märklinanläggnings popularitet sprider sig bland barnen. Och här har Alma och Simone, båda i nedre tonåren, kommit hit med farmor Ann-Sofie. De fick köra var sitt tåg, ett litet passagerartåg och ett tungt lastat godståg. Och upptäcka alla hemligheter på banan.

läs mer
Märklin för barn och vuxna

Märklin för barn och vuxna

Märklinanläggningen som jag har i mitt kök drar till sig besökare, både barn och vuxna. Det roligaste är att koppla vagnar till de båda loken och köra på den fina banan samt att tända belysningen på loken. Det stora ångloket har också ett verklighetstroget tuffande ljud.

läs mer
Material till Märklinbanan 1

Material till Märklinbanan 1

Det går åt en del material till Märklinbanans landskap. En del kan du köpa köpa i modelljärnvägsbutiken, medan du kan hitta andra saker på de mest oväntade ställen. Exempelvis i SJ:s bistro eller på Biltema. Välkommen att hämta inspiration till din tågbana.

läs mer