Modelljärnväg

Jag har på ålderns höst återknutit till en hobby som jag hade som grabb, och det är lika kul nu som då. Modelljärnvägen belamrar hela köket i min hyreslägenhet i Näsviken, så jag har skaffat ett litet matsalsbord till vardagsrummet. Jag har valt samma märke och samma skala som förr, dvs Märklin i skala H0. Dock har jag idag C-rälsen i stället för den gamla M-rälsen.

 

Inlägg om Modelljärnväg

Ungdomlig publik vid Märklinbanan

Ungdomlig publik vid Märklinbanan

Min Märklinanläggnings popularitet sprider sig bland barnen. Och här har Alma och Simone, båda i nedre tonåren, kommit hit med farmor Ann-Sofie. De fick köra var sitt tåg, ett litet passagerartåg och ett tungt lastat godståg. Och upptäcka alla hemligheter på banan.

läs mer
Finfrämmande på Märklinbanan

Finfrämmande på Märklinbanan

Ester och Ture kom i sällskap med sin pappa Gustaf för att köra tåg i mitt kök. Det blev en härlig stund och extra kul var det att fylla den gröna containern bredvid stationshuset med grenar och kvistar från städning i parken.

läs mer
Märklin för barn och vuxna

Märklin för barn och vuxna

Märklinanläggningen som jag har i mitt kök drar till sig besökare, både barn och vuxna. Det roligaste är att koppla vagnar till de båda loken och köra på den fina banan samt att tända belysningen på loken. Det stora ångloket har också ett verklighetstroget tuffande ljud.

läs mer
Material till Märklinbanan 1

Material till Märklinbanan 1

Det går åt en del material till Märklinbanans landskap. En del kan du köpa köpa i modelljärnvägsbutiken, medan du kan hitta andra saker på de mest oväntade ställen. Exempelvis i SJ:s bistro eller på Biltema. Välkommen att hämta inspiration till din tågbana.

läs mer
Modelljärnvägen tar form

Modelljärnvägen tar form

Det är roligt att köra Märklin modelljärnväg. Men det är ännu roligare att bygga själva banan med landskap, byggnader och figurer. Tunnlar och berg, djur och bilar. Barnen i min omgivning kommer gärna på besök och hör mig berätta historier om vad som händer på banan.

läs mer
Modelljärnväg i köket

Modelljärnväg i köket

När man som jag bor i en liten hyrd tvårumslägenhet är köket det bästa utrymmet för en modelljärnvägsanlägging. Ett färdigt landskap från Noch är grundplåten och på detta lägger jag räls, sätter upp byggnader och figurer som får befolka landskapet.

läs mer