En Scania 110 lastar öl på Märklinbanan

av | 19 april, 2024 | Modelljärnväg | 4 Kommentarer

Märklinanläggningens industriområde har kommit igång och här kommer en stor veteranlastbil, en Scania 110 från Nyckelbryggerier och hämtar öl från fantombryggeriet.

Jag har gjort filmen i stop motion, vilket innebär att jag tar över hundra stillbilder och flyttar bilen några millimeter mellan varje bild. Hade jag varit ännu mera noggrann hade jag flyttat bara en enda millimeter mellan varje tagning. Då hade det inte blivit ryckigt alls.

4 Kommentarer

 1. Lars Sjölin

  Lysande Björn. Genom dina reportage från banan minns jag min och min tvillingbrors Märklin som vi fick 1952 och vars elektriska komponenter så småningom inspirerade mig till att bli elektroingenjör. Jag skötte det elektriska och bror min var ansvarig för landskap och all annan planering. 1962 avslutade min bror allting, men det hade varit roligt.

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Lars! Vilket härligt minne! Kan du inte återuppliva intresset så här på gamla dar …? Mvh Björn

   Svara
 2. Nostalgimacken

  Riktigt snyggt men hade det varit på riktigt så hade risken varit stor att hjulen på bakre axeln blivit skadade eller i värsta fall avkrängda🤣 men en riktigt fin Scania👍

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej! Tack för värdefulla fackmannamässiga synpunkter. Nästa gång ska åkeriet skaffa en lastbil där bakhjulen går att svänga, så att risken minskas. Mvh! Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.