Mina böcker

Jag har skrivit typ 60 böcker om skatt, ekonomi och juridik åt Björn Lundén AB, som tidigare hette Björn Lundén Information AB. Under senare år har jag också skrivit två romaner på svenska och en på spanska. Man kan tycka att det borde vara roligare att skriva romaner, men det är faktiskt ganska kul att skriva ekonomiböcker också, särskilt om man inte tar ämnet så gravallvarligt. Det sistnämnda gäller speciellt min bok Testamentshandboken.

 

Inlägg om Mina böcker

När jag var med i colombiansk tv

När jag var med i colombiansk tv

Utanför en bokhandel i Medellín bad ett tv-team om att få intervjua mig om mitt författarskap och vad jag tyckte om Medellín. Som den linslus jag är tackade jag förstås ja, och fick utbreda mig om hur bra liv jag hade. Något överdrivet, men vad gör man inte för konsten?

läs mer
Min karriär som romanförfattare

Min karriär som romanförfattare

Efter sextio böcker om skatt, ekonomi och juridik, som sålts i stora upplagor ville jag också bli en framgångsrik romanförfattare. Tyvärr har försäljningsframgångarna uteblivit, eftersom jag är alltför lat för att prestera ett mästerverk, bara ett habilt hantverk.

läs mer
Virtuell prostitution

Virtuell prostitution

I Colombia är det inte ovanligt att tjejer (och killar) prostituerar sig virtuellt, genom att uppträda sexigt i en studio framför en webbkamera. Kunder betalar dem genom att skicka virtuella pengar. I den här miljön utspelar sig min roman Dot.com.

läs mer

SIM-metoden

SIM-metoden är att bedriva företag med anställda utan den mer eller mindre automatiska motsättningen mellan anställda och arbetsgivare. Att ha en platt organisation utan chefer. Metoden kom jag på när jag startade Björn Lundén Information AB 1987.

läs mer

Gubbsjuka

Jag har en idé om att skriva en populärvetenskaplig bok om sjukdomen gubbsjuka. Om äldre mäns intresse för unga tjejer. Om smittvägar och botemedel. Om geografisk spridning och vid vilken ålder sjukdomen debuterar.

läs mer

Mina romaner

Det är roligt att skriva böcker om skatt, ekonomi och juridik. Med romaner är det annorlunda, mer spännande. Att skapa en värld och befolka den. Här mina tre romaner.

läs mer