Löpning

Löpning är den ultimata sporten. Ett par bra joggingskor, sen är det bara att ge sig iväg. I skogen eller på stigar i odlingslandskapet. Ensam, i grupp eller med tusentals andra i ett maratonlopp. Jag har sprungit tio fulla maraton (42,195 km), det första när jag var 59 år. Numera blir det kortare sträckor, men fortfarande samma njutning. Har mina favoritrundor i både Näsviken och Medellín.

 

Inlägg om Löpning

Backyard Ultra Marathon

Backyard Ultra Marathon

Backyard Ultra Marathon är en fascinerande löpargren. Det koras endast en vinnare, alla andra diskvalificeras. Rundbanan är 6,7 km och starten går varje hel timme. Frank Johan Ahlberg berättar om hur det är att springa 26 varv = 26 timmar = 174 km.

läs mer
Nästan maraton i Irak

Nästan maraton i Irak

Det här var när jag tänkte mig att springa olika maratonlopp i hela världen. Så när jag var i Kurdistan med brorsan 2013 var det naturligt att jag tänkte passa på att springa Erbil Marathon. Jag missade dock starten och det var ingen liten miss: En dag för sent kom jag tillbaka till Erbil från en utflykt till Sulemania. Men det visade sig att den missen var väldigt tursam.

läs mer
Kvinnor jag har sprungit på

Kvinnor jag har sprungit på

Efter att ha varit en riktig soffpotatis började jag löpträna i mogen ålder och jag sprang mitt första helmaraton (42,195 km) vid 59 års ålder. Här tänkte jag reflektera över kvinnor som jag har mött under diverse löpturer under åren och i olika delar av världen.

läs mer