Övrigt

Som rubriken anger finns här allt mellan himmel och jord. Bland annat mina fordon. Citroën 2 CV är min absoluta favoritbil, så det blir en del om den.

 

Inlägg om Övrigt

Studio Petter Olsson retusch

Studio Petter Olsson retusch

Studio Petter Olsson i Idenor gör retusch åt fotografer. Numera handlar det inte så ofta om att ta bort rynkor, utan oftare att sätta fart på en bil eller att vända ett foto från stående till liggande.

läs mer

Privatekonomi 1

I det här inlägget hittar du videoinslag angående följande privatekonomiska frågor: Varning för pensionsuttag för placering i värdepapper ● Personligt ansvar när du sitter i styrelsen ● Vad det innebär att gå i borgen ● Du får bra ränta på skattekontot

läs mer

Min tågbana i radio

Sveriges Radio Gävleborg frågade om de fick besöka köket i min lägenhet och göra ett reportage om min Märklinanläggning. Och det svarade jag ja på.
Reportern Bizz Sjöblom gjorde reportaget hemma hos mig med ånglokets tuffande i bakgrunden.

läs mer

Gamla Citroën 2 CV

Jag har haft Citroën 2 CV sedan 1965. Den första var av årsmodell 1955 och kostade under tusen kronor. Den senaste är av årsmodell 1987 och kostade över hundra tusen kronor. Nyss kom jag över en smalfilm från 1968 när vi körde rally på en åker.

läs mer
Bedrägeri mot Björn Lundén

Bedrägeri mot Björn Lundén

E-handeln är ofta utsatt för bedrägerier, dvs någon gör en beställning i ett offers namn och lyckas komma åt varorna medan fakturan går till offret. Men detta förekom redan på den analoga tiden. Här är den rafflande historien om bedrägeriet mot Björn Lundén Information AB 1997.

läs mer
Venezuela i kaos påverkar Colombia

Venezuela i kaos påverkar Colombia

Det är kaos i Venezuela, både ekonomiskt och säkerhetsmässigt. Därför är miljontals människor på flykt därifrån. De flesta tar sig till grannlandet Colombia. Men många beger sig till fots så långt som till Ecuador eller till och med till Chile. En nätt promenad på 7 månader.

läs mer

Bensonhurst Blues

Det här är världens bästa låt för mig just nu. Bensonhurst Blues med den holländska sångaren Oscar Benton och hans band. Som gammal jazzbassist kan jag inte släppa blicken från bandets bassist. Och vilken röst han har, Oscar Benton …

läs mer

Att överleva sig själv

Det finns nackdelar med att ha samma namn som företaget. Ibland kan det leda till skruvade förväxlingar. Men jag får väl skylla mig själv när jag envisas med att fortsätta arbeta trots att jag med god marginal har passerat åldern då man förväntas pensionera sig.

läs mer

Trabant, den östtyska folkbilen

En veteranbil som jag gärna skulle vilja ha tillsammans med min Citroën 2 CV är en Trabant från DDR. Den är en ikon från det gamla Östtyskland där råvarubristen tvingade fram udda lösningar. Det går många roliga historier om den bilen och här är några. Den om den saudiska prinsen är roligast, tycker jag.

läs mer

Jag kämpar med spanskan

Det är inte så lätt att lära sig ett helt nytt språk, i mitt fall spanska. Men 2014 satte jag igång med mycket möda och stort besvär. I videon berättar jag om mina vedermödor och om hur kul det är.

läs mer