Mitt liv

Här kan du läsa om saker som har påverkat mig i mitt liv. Såsom mina barn, mina fyra äktenskap och mina liv i Rwanda respektive Colombia. Om mina fordon och mina boenden. Och mina djur. Här lägger jag också upp episoderna i den nya filmen om mitt liv.

 

Inlägg om Mitt liv

Gamla Citroën 2 CV

Gamla Citroën 2 CV

Jag har haft Citroën 2 CV sedan 1965. Den första var av årsmodell 1955 och kostade under tusen kronor. Den senaste är av årsmodell 1987 och kostade över hundra tusen kronor. Nyss kom jag över en smalfilm från 1968 när vi körde rally på en åker.

läs mer
Mina egenheter

Mina egenheter

I likhet med de flesta (men inte alla) människor har jag mina egenheter . En del av egenheterna gillar jag, medan jag förmodligen skulle ha mått bättre om jag hade sluppit andra. I Bjuråker säger man om en del människor att dit det bär, bär det. Sådan är jag.

läs mer
Mitt liv i tröjor

Mitt liv i tröjor

När jag döstädar i min lägenhet ser jag hur många tröjor jag har, De flesta har något tryck på fram- eller baksidan. Det som gör döstädning så tidsödande är att varje föremål väcker minnen och så är det också med mina tröjor, som kan fungera som en minnesbank.

läs mer
När jag var med i colombiansk tv

När jag var med i colombiansk tv

Utanför en bokhandel i Medellín bad ett tv-team om att få intervjua mig om mitt författarskap och vad jag tyckte om Medellín. Som den linslus jag är tackade jag förstås ja, och fick utbreda mig om hur bra liv jag hade. Något överdrivet, men vad gör man inte för konsten?

läs mer
Min ardennerhäst Tina

Min ardennerhäst Tina

Ardennerstoet Tina hade jag i 23 år och jag körde henne i skogsbruket och jordbruket. Hon var en mycket klok häst, och hovslagarens favorit. De flesta valde en nordsvensk som arbetshäst, men min favorit var alltid ardenner.

läs mer
Min vän Sten Bunne

Min vän Sten Bunne

Min vän Sten Bunne var ett musikgeni. När jag rensade min hårddisk dök det upp några videofilmer med honom. Jag hade just köpt min videokamera, så den invigdes på Varvsgatan 10 i Hudiksvall i maj 2020. Några låtar och en berättelse om Stens hus under åren.

läs mer