Favoritföretag 2 – Hedström Bil

av | 31 augusti, 2023 | Mitt liv, Skatt, Ekonomi och Juridik | 4 Kommentarer

Namn: Hedström Bil i Hudiksvall AB
VD: Stefan Hedström
Adress: Hudiksvägen 31, 824 33 Hudiksvall
Telefon: 0650-135 56
Hemsida: www.hedstrombil.se
E-post: stefan@hedstrombil.se
Startår för företaget: 1958
Personer i filmen: Stefan Hedström, ägare och hans pappa Anders Hedström, f d ägare

Hos Hedström Bil har jag köpt många Citroën, mitt favoritmärke. Den första köpte jag av farfar Arnold Hedström. Det var en luftkyld Citroën GS. Därefter har det blivit GSA, BX, XM, C3 och nu senast en C3 Aircross. Jag har också haft flera Citroën 2 CV, men dessa har jag köpt privat. Här har du blogginlägg om favoritbilen 2 CV,   gamla 2 CV i rally2 CV i cruising och förlovning med 2 CV.

4 Kommentarer

 1. Marita Lång

  Är 62 år och aldrig haft en citroen förrän nu.Lycklig ägare till en c3
  picasso 2012 som jag är så nöjd med..Jag hade tyvärr ifjol otur att servon och acn gick sönder men annars så.

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Marita! Jag förstår att du är nöjd citroênägare. C3 är en stor bil i ett litet format enligt min mening. Mvh! Björn

   Svara
 2. Kjell Strand

  Kul reportage! XM var nog min absoluta favoritbil och då helst med 2,5 liters TD motorn, hade fyra stycken sammanlagt och två i exclusive-versionen, oj vilken landsvägskryssare. Hade även ett par 2,1 liters TD som inte var sämre de, otroligt bränslesnåla för att vara så pass rymliga, körde nog på halvlitern på landsväg – på biodiesel! Och om det knep gick de även som en oljad blixt på ren rapsolja, under förutsättning att motorn var varm ….. jag saknar faktiskt den bilen även om de mer moderna modellerna givetvis har bättre funktioner rent generellt – men designen från italienska Bertone var väl oslagbar?
  Och givetvis får vi inte glömma 3 liters V6’an, även den mäktig att ratta, om än något törstig…. den jag hade drog nog drygt litern även på landsväg. Kan man säga att XM var den sista bilen med den äkta Citroën-känslan? (Enekrad ratt på de första modellerna och DIRAVI-styrning på V6’an…..) Du hade aldrig någon CX (rymdskepp på hjul….)?

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Kjell! Kan inte annat än att hålla med dig om Citroën XM. Den sista landsvägskryssaren. Så bekväm! Så vacker! Någon CX eller ID/DS hade jag aldrig. Inte heller någon C6, fast jag var frestad att köpa en som nyligen bjöds ut i nyskick (konserverad) i Tyskland för ett hutlöst pris. Jag får nöja mig med en motsatsbil, min 2 CV. Mvh Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.