Mina romaner

av | 9 maj, 2021 | Mina böcker | 2 Kommentarer

Ekonomiböcker

Även om du inte tror det så är det är faktiskt roligt att skriva böcker om skatt, ekonomi och juridik. Men det är ännu roligare att skriva romaner. Att skapa en fantasivärld som jag själv bestämmer över. Själva tekniken att skriva intresserar mig och i Colombia har jag hållit kurs i hur man skriver en roman och får den publicerad. Där går jag in på vad som är viktigast – historien eller språket.

Jag har (hittills) skrivit tre romaner, två på svenska och en på spanska. Dessutom har jag skrivit några noveller på engelska när jag bodde i Rwanda.

Romanpresentation

Fader saknad

Martin, som är revisor på den svenska ambassaden i Kigali, är ute och vandrar på landsbygden i Rwanda. I ett litet hus på en sluttning på en av Rwandas tusen kullar träffar han den vackra Sharita och hennes dotter Dolly. De bjuder in honom att dela deras enkla lunch och Sharita berättar för Martin om sitt liv och om Dollys far.

Så­ startar ett drama om kärlek, om svek, om ­lögn och bedrägeri. En historia där sanningen är en skabbig get och lögnen är en vacker kvinna.

Berättelsen för Martin tillbaka till sitt hemland Sverige, där hans far försvann när Martin var liten. För att hitta sanningen måste han också hitta pusselbitar i Greifswald i östra Tyskland, men också söka igenom varje hörn av Rwanda. På expeditionen får Martin så småningom sällskap av en kärlekskrank kompis från ambassaden och en rwandisk prinsessa med ovanliga egenskaper. Spänn fast säkerhetsbältet och följ med Martin på resan!

Romanen finns även på engelska (Missing father) och på spanska (Padre ausente).

Boken är utgiven av Lindelöws bokförlag och finns i bokhandeln. Du kan också beställa på Bokus eller på Adlibris.

Fader saknad

En skymt av paradiset

Martin Luthersen kommer som nybliven kyrkoherde till Näversjö församling i Härjedalen. Församlingen visar sig ha stora problem. Kyrktornet håller på att rasa på grund av sättningar i marken och redan nu lutar det betänkligt. Församlingen sätter hoppet till Martin, att han ska kunna lösa problemet med kyrkan och få fart på den avtynande församlingen. Stiftet hotar med att riva kyrkan och slå ihop församlingarna Näversjö och Grundstavik.

Antikvarien Malin Evers, som är en av de kvinnor som Martin förälskar sig i, kommer till Näversjö för att göra en beräkning av vad det skulle kosta att stabilisera kyrktornet.

Kostnaden hon kommer fram till är hög. Kyrkorådet skickar Martin till den rika och världsberömda konstnären Sigurd Storgårdz för att försöka få bidrag. Konstnären har på gamla dagar flyttat tillbaka till sin hemby Näversjö tillsammans med sin unga och vackra colombianska hustru Laura Camargo, som Martin kommer att stå mycket nära, kanske alltför nära.

Martin ser som sin uppgift att rädda kyrkan och därmed ckså sitt jobb som kyrkoherde. Ansträngningen att skaffa fram de miljoner som krävs för att rädda kyrkan leder till en helt osannolik händelsekedja.

Boken är utgiven av Lindelöws bokförlag och finns i bokhandeln. Du kan också beställa på Bokus eller på Adlibris.

En skymt av paradiset 2

En skymt av paradiset (ljudbok)

En skymt av paradiset finns också som ljudbok, bland annat på Storytel. Den är inläst av Magnus Schmitz och utgiven av Word Audio Publishing. Jag erbjöds att göra en författarinläsning, men ljudboksförlaget tyckte inte jag nådde ända fram i min provinläsning.

Dot.com

Den här romanen handlar om Jessica, en webcam-modell från Santo Domingo Savio, Colombia. En av hennes kunder är Fredrik från Lillehammer, Norge. En blyg typ som blir handlöst förälskad i Jessica och ger sig av på ett lastfartyg (han är flygrädd) till Cartagena för att leta upp sin älskade.

Den här boken har jag med benägen hjälp skrivit på spanska. Klicka på den colombianska flaggan högst upp för att komma till en beskrivning av boken på spanska.

Dot.com finns inte i någon svensk bokhandel (bara i Colombia). Vill du köpa den kan du mejla mig på kontakt@litura.se. Den kostar 280 kr inkl moms och frakt.

2 Kommentarer

    • Björn Lundén

      Hej Hans! Det låter underbart, att öppna en ny värld. Härligt!

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.