Flakmoped på Märklinbanan

av | 27 maj, 2024 | Modelljärnväg | 0 Kommentarer

Bra för sommarjobbare

Det nya fantombryggeriet har behov av enklare transporter och därför skaffar de en flakmoped. Fördelen med den är den kan köras av sommarjobbare som är ganska billig arbetskraft. En flakmoped av den gamla originaltypen får köras utan förarbevis

Börje lägger beslag på mopeden

Det visar sig dock att en av pensionärerna på bryggeriet helt enkelt lägger beslag på flakmopeden och använder den för transporter av allt möjligt. Börje heter han.

På Blocket finns det många

Flakmopeden köps begagnad på Blocket och kostar 18.000 kr. Den har tidigare i sitt mopedliv tillhört SJ och är därför orange i färgen.

Frykmodell

Modellen som jag har på modelljärnvägsanläggningen är i skala H0 från Frykmodell.  Den köpte jag färdigmålad och med förare för 350 kr. Den är fin i detaljerna och föraren är just den Börje-typ som arbetar på bryggeriet.

Det började i Norsjö

Norsjö Mekaniska Verkstads AB började 1953 att tillverka lastmopeder. Därefter har andra fabrikanter såsom Crescent och Monark tagit in dem i sitt sortiment. En titt på Blocket visar att det finns ett fyrtiotal till salu just nu till priser mellan 15 000 kr och 40 000 kr. Mest Crescent, Monark och MCB men även en och annan Puch.

På bilderna ser du vad Börje sysslar med på bryggeriet.

Kartongen som modellen levereras i.

Nu sitter Börje säkert i sadeln.

Det gäller att passa sig när bussen från X-trafik kör om, så att inte ölfatet ramlar av.

Den kommer i två delar.

En lång stege ska in i lastbilen.

Här är det mindre ölfat som ska levereras till pubar i närheten.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.