Kabelhus och sommarstuga på Märklinbanan

av | 25 februari, 2024 | Modelljärnväg | 4 Kommentarer

På en Märklinbana behövs hus, inte bara stationshus, utan också mindre byggnader. Här bygger jag ett litet kabelhus (som jag faktiskt inte vet vad det är, men det är fint) och en sommarstuga.

Kabelhuset är från Noch och sommarstugan i Falu rödfärg är från Joswood, båda i Tyskland. Båda är i laserutskuren kartong. Noch har tjockare kartong och är lättare att bygga än Joswood. Noch har också en bättre manual. Båda limmas ihop med något utspätt trälim (vitlim). Bägge husen är helt okej att bygga.

I sista videon fixar jag en tomt åt sommarstugan, där jag planterar gräs och en ligusterhäck. Och blommor längs husväggarna.

4 Kommentarer

  1. Thomas Alvner

    Snyggt jobbat, Björn! Det börjar bli så fint så man vill flytta dit.

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej Thomas! Ja, det är med den tanken i huvudet som jag fixar till hus och tomt. Och att bron inte håller för biltrafik. Till skillnad mot i det verkliga livet kan jag här bestämma precis hur jag vill ha det utan att behöva ta hänsyn till grannar och plånbok. Den enda nackdelen är att stugan står rätt nära tågspåren, så när tågen dundrar förbi kan det bli svårt att sova. Mvh Björn

      Svara
  2. Ingela Sundvisson

    Vilken trevlig hobby, jag blir både imponerad och intresserad.

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej Ingela! Ja, det är en härlig hobby, särskilt så här på ålderns höst. Och man kan se det som i en elak omvärld är det ett sätt att ta sin tillflykt till sin egen lilla idylliska värld som man bygger upp som en allsmäktig skapare. Mvh Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.