Björn Lundéns privata blogg

En blogg om lite av varje

Senaste blogginläggen

Skepticismen

Skepticismen

Skepticismen tog vi upp I vår studiecirkel. Med Pyrrus, Augustinus, Descartes och Wittggenstein. Och vi frågar oss om Gud är en bedragare.

läs mer
Den verkliga livstiden

Den verkliga livstiden

Det här är en historia om hur man i en by i västra Polen räknar ut den verkliga livstiden. Dit kom jag cyklande en dag fån östra Tyskland. Samtidigt är det en påminnelse om att sanningen är en skabbig get medan lögnen är en vacker kvinna.

läs mer
Studier i filosofi 3

Studier i filosofi 3

Vår studiecirkel i filosofi går vidare. Här tar jag upp Marcus Aurelius (Självbetraktelser) och Epiktetos (Handbok i livets konst), avrättningar (vilket gift använde man?), hur man reste?, gossekärlek (var det ren pedofili?) och getter (varför var dessa djur så föraktade?)

läs mer

Privatekonomi 2

I det här inlägget hittar du videoinslag angående följande privatekonomiska frågor: Hur man gör sitt testamente ●Elsbilsladdning i samfällighet ● Budgivning på fastighet ● Bevittning av dokument. Du kan också själv ställa frågor.

läs mer

Privatekonomi 1

I det här inlägget hittar du videoinslag angående följande privatekonomiska frågor: Varning för pensionsuttag för placering i värdepapper ● Personligt ansvar när du sitter i styrelsen ● Vad det innebär att gå i borgen ● Du får bra ränta på skattekontot

läs mer

Mallorca runt på vikbar Bromptoncykel

Min hopfällbara cykel av märket Brompton är avsedd för stadsbruk, men fungerar även på långturer som den här jag gjorde på Mallorca. Den har sex växlar och packas lätt ner i en väska att ta med på flyg och tåg.

läs mer

Min tågbana i radio

Sveriges Radio Gävleborg frågade om de fick besöka köket i min lägenhet och göra ett reportage om min Märklinanläggning. Och det svarade jag ja på.
Reportern Bizz Sjöblom gjorde reportaget hemma hos mig med ånglokets tuffande i bakgrunden.

läs mer

Klyschor om vädret

Det finns tillfällen när det är befogat att skriva om vädret och årstiderna. Exempelvis i samband med skördeutsikter. Men definitivt inte i en roman eller en informativ text. Varifrån kommer denna klyscha?

läs mer

Cykling längs Flåmsbanan i Norge

Flåmsbanan i Norge är en av världens vackraste tågresor. Och att cykla längs den är en fantastisk upplevelse. Man tar tåget från Flåms till Myrdal, 867 meter högre upp, och därefter tar man en hyrd mountainbikecykel och cyklar tillbaka.

läs mer

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.