Mitt boende på Märklinanläggningen

av | 26 december, 2023 | Modelljärnväg | 4 Kommentarer

Nu är det dags att slå ner mina bopålar på Märklinanläggningen. Först en lämplig tomt och därefter ett fint hus och kanske ett garage för min Citroën 2 CV. Den enda färdiga byggnaden är stationshuset i Norgen, men där vill jag inte bo och inte heller på industriområdet bakom stationen. Uppe på en höjd med utsikt över dalen är ettt mycket bättre alternativ.

Jag är en gammal man, så ett enplanshus vore optimalt, men nog orkar jag gå i trappor några år till. Och min lilla Citroën 2CV vill gärna ha ett garage, men det får inte plats. Nästa projekt blir att köpa in en granntomt och bygga ett garage där.

I nästa blogginlägg kommer jag att visa hur det blev när jag har byggt klart och flyttat in.

Den plana marken beläggs med kullersten av modell större som köps i självhäftande och aningen töjbara ark.

Ett alternativ är en mer kullrig kullersten som också köps på ark i modelljärnvägsbutiken i Iggesund. Vi får se vilken jag väljer.

Upphöjningar i marken skapas med hjälp av DAS-lera, som jag har köpt i bokhandeln i Guldsmeden i Hudiksvall.

Stödmurar för att inte grus och stenar ska rasa ner från berget kläs med murtapet. Den limmas med trälim från Rudolphis Järn.

Själv är jag inte förtjust i gräsmattor, men grupptrycket från grannarna blir stort om jag inte rullar ut en bit och limmar.

En ligusterhäck runt tomten blir fint. Den är så himla hög så jag tar en sax och klyver den till lagom höjd och får den dubbelt så lång.

Ett par fina lövträd kommer att pryda sin plats på tomten. Dessa är inte så höga att de skymmer utsikten över dalen.

Slutligen några blomstertuvor längs häcken och framför entrén till huset. De köps i 100-pack hos Boren Train i Iggesund.

4 Kommentarer

 1. Thomas Alvner

  Klart du måste ha ett garage till 2CV:n. Får den stå ute i regn och rusk kommer nog rosten att tära på den tunna plåten.

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Thomas! Du har alldeles rätt. Jag ska börja bygga ett garage eller åtminstone en carport idag. Mvh Björn

   Svara
 2. Lena

  Det ska bli roligt att se hur det blir.
  Jag väntar med spänning. 🙂

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Lena! Ja, jag har börjat bygga nu och ser att det blir lite trångt på tomten. Inte mycket gräsmatta. Återkommer i nästa inlägg. Mvh Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.