Återbetalningsskydd tjänstepension

av | 4 december, 2023 | Skatt, Ekonomi och Juridik | 2 Kommentarer

Många ställer frågor om pension. Här är en som undrar om hon ska välja återbetalningsskydd i sin tjänstepension för att gynna efterlevande.

Jag förklarar att personkretsen är begränsad, dvs man kan inte sätta in vem som helst som förmånstagare. Men med testamente är friheten betydligt större.

I ditt testamente kan du dessutom förordna om att testamentsexekutorn ska anordna en högtidlig ceremoni där ditt testamente läses upp för de efterlevande.

I kommentaren till det här inlägget kan du ställa en fråga om skatt, ekonomi och juridik för privatpersoner, och kanhända besvarar jag frågan i ett kommande inlägg.

Den observante kan se att jag läser Staten av Platon och att i bokhyllan bakom finns böckerna vi läser i vår studiecierkel i filosofi.

2 Kommentarer

    • Björn Lundén

      Hej Sverker! Ja, jag har en uppfattning om Blåsningen. Nämligen att innehållet inte alls stämmer överens med min uppfattning. Jag anser att det svenska statliga pensionssystemet är så bra som man över huvud taget kan göra ett sådant system. Inga-Lisa Sangregorio har en hel del kontradiktiska uppfattningar enligt mig. Å ena sidan klagar hon över att så många pensionärer är fattiga, men andelen är rätt låg, enligt mig. Å andra sidan klagar hon över att de som har jobbat hårt hela livet inte får betydligt mer än de som inte har jobbat så mycket, men för att ta bort den solidariteten måste man göra de fattiga ännu fattigare. Det går inte ihop. Mvh Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.