Var i hela världen 3

av | 12 januari, 2023 | Resor | 4 Kommentarer

Här är ytterligare åtta foton av mig, numrerade 17-24. Kan du lista ut i vilka länder bilderna är tagna? Under varje bild (klicka på bilden för att se den förstorad) finns tre alternativ A, B och C. Nedanför bildsviten finns ett frågeformulär. Fyll i de rätta svaren genom att trycka på rätt knapp så är du med i utlottningen av min bok Så vitt jag minns, som jag skickar portofritt. Glöm inte att i frågeformuläret ange postadressen till den (du själv eller någon annan) som jag ska skicka boken till. Boken dediceras med texten: Där rädslan slutar … börjar livet!
Observera att du kan vinna även om inte alla dina svar är korrekta. Har flera personer alla rätt får alla var sin bok.

Bild 17

Det är inte så lätt att klättra upp hit till toppen av detta aztekiska byggnadsverk, för trappstegen är långt ifrån regelbundna. Utsikten över den omgivande djungeln är betagande.

A. Mexiko
B. Indien
C. Frankrike

Bild 18

Gabriela, poeten vid min sida på bänken i hennes hemland saknar händer. Metalltjuvar har skurit av dem, trots att landet är en av de största kopparproducenterna i världen.

A. Angola
B. Colombia
C. Chile

Bild 19

Landskapet ser platt ut här, men strax möts cykeln och jag av riktiga mördarbackar. Tur att man har fått några rejäla smørrebrød till lunch. En Mikkeller eller två hägrar till kvällen.

A. Frankrike
B. Danmark
C. Finland

Bild 20

Rågångsbanden från Mellanskog är slut och gränserna i min eukalyptus-skog utmärks av lokala tygremsor. Jag hoppas slippa hitta några människokranier i undervegetationen idag

A. Rwanda
B. Australien
C. Colombia

Bild 21

Hade kalvschnitzeln varit panerad hade namnet på menyn gett en ledtråd. Jag föreslogs ett glas vitt veltlinervin men föredrog en weissbier med Spanska ridskolan på etiketten.

A. Tyskland
B. Schweiz
C. Österrike

Bild 22

På väg upp till toppen av en vulkan i citrondistriktet Limón. Jag känner mig trygg trots att landet inte har någon armé. Men däremot ett fantastiskt tropiskt djur- och växtliv.

A. Colombia
B. Costa Rica
C. Japan

Bild 23

Den urgamla floden rinner norrut genom detta land som ärf rätt nyligen bildat genom den så kallade sammets-skilsmässan. Här träffar jag på många flyktingar från grannlandet Ukraina.

A. Slovakien
B. Slovenien
C. Montenegro

Bild 24

Efter en guidad tur i trånga motståndstunnlar känns det underbart att komma ut i solen och bada i havet. Plaststolarna är så trånga att när jag reser mig följer stolen med som en lustig ankstjärt.

A. Thailand
B. Indien
C. Vietnam

Svar bild 17

Svar bild 18

Svar bild 19

Svar bild 20

Svar bild 21

Svar bild 22

Svar bild 23

Svar bild 24

4 Kommentarer

 1. Micke Hanold

  Kul tävling Björn!
  Inspirerad av alla resor du gjort, har som mål att varje år komma ett land närmare dina 74!
  Vilken fantastisk mening, “Där rädslan slutar….börjar livet!”
  Tack!

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Micke! Ja, där (inte när, utan där) rädslan slutar, då börjar det riktiga livet! Har jag sagt att jag har besökt 74 länder? När jag tittar i appen Countries Been ser jag att det faktiskt är 83 länder … Mvh! Björn

   Svara
   • Micke Hanold

    Helt rätt, 83 var det!
    Väldigt inspirerande och vad rik du måste vara på alla minnen och möten!
    Vi hörs!
    Micke

    Svara
    • Björn Lundén

     Hej Micke! Jo, men frågan är om lyckan kan mätas i antalet fjärran destinationer man har lagt upp på Facebook. Det finns andra destinationer i den närmaste omgivningen att glädjas över. Mvh Björn

     Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.