Var i hela världen 2

av | 7 januari, 2023 | Resor | 2 Kommentarer

Här är ytterligare åtta foton av mig, numrerade 9-16. Kan du gissa i vilka länder bilderna är tagna? Under varje bild (klicka på bilden för att se den förstorad) finns tre alternativ A, B och C. Under bildsviten finns ett frågeformulär. Fyll i de rätta svaren genom att trycka på rätt knapp så är du med i utlottningen av min bok Så vitt jag minns, som jag skickar portofritt. Glöm inte att i frågeformuläret ange postadressen till den (du själv eller någon annan) som jag ska skicka boken till. Boken dediceras med texten: Där rädslan slutar … börjar livet!
Observera att du kan vinna även om inte alla dina svar är korrekta. Har flera personer alla rätt får alla var sin bok.

Bild 9

På den här stora karibiska ön är trafiken gles på de fina vägarna. En och annan gammal amerikanare väcker min uppmärksamhet

A. Curaçao
B. Taiwan
C. Kuba

Bild 10

När jag badar i en sval kraftverksdamm i ett hett ökenlandskap i det gamla Mesopotamien känner jag historiens vingslag.

A. Mauretanien
B. Chile
C. Irak

Bild 11

Inte långt från linbanan ligger Europas fastlands västligaste punkt. I avsaknad av gott hantverksöl blir det att dricka grönt vin istället.

A. Frankrike
B. Portugal
C. Turkiet

Bild 12

Jag åkte  med tåg till Aguas Calientes och därefter till fots upp till staden. Upptäckaren Hiram Bingham gick till fots längs inkaleden.

A. Peru
B. Mexiko
C. Kina

Bild 13

Lagom varmt i den lagom grönskande lagom blandade skogen i landet som kallas Mellanmjölkslandet. Hit går jag i ett nafs.

A. Finland
B. Norge
C. Sverige

Bild 14

Att cykla i landet som har Autobahn även för cyklister är gott. Ölet är bryggt enligt renhetslagar, men inte så upphetsande.

A. Italien
B. Tyskland
C. Norge

Bild 15

Här är jag på tjänsteresa åt Rosa Bussarna. Jag ska mäta dimensionerna på färjan över den mäktiga floden en bit uppströms Victoria Falls.

A. Zambia
B. Indien
C. Brasilien

Bild 16

Från det här berget där min kompis ska bygga ett hus ser jag Atlanten. Och om jag vänder mig 180 grader ser jag Stilla Havet.

A. Kuba
B. Brasilien
C. Panama

Svar bild 9

Svar bild 10

Svar bild 11

Svar bild 12

Svar bild 13

Svar bild 14

Svar bild 15

Svar bild 16

2 Kommentarer

  1. Karin

    Roligt med bilderna
    Kram till dig

    Svara
    • Björn Lundén

      Tack Karin. Och kram till dig också! Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.