Resor med brorsan

av | 17 maj, 2021 | Resor | 0 Kommentarer

Lillebror Magnus

På gamla dar fick min lillebror Magnus, fyra år yngre än jag, för oss att vi skulle ge oss ut i vida världen tillsammans, och det blev ett antal fina resor. Vi planerade inte noga, utan det blev som det blev. Någon vi träffade under en resa kallade oss the pinball brothers och det blev vår signatur. Som två kulor i ett flipperspel studsade vi fram och tillbaka. Det blev mycket vandring, mycket öl, tågresor där det var möjligt och inte särskilt mycket sol och bad.

Jordglob

Vietnam

Första resan gick till Vietnam 2013. Ving hade då börjat med charterresor dit, så en sådan nappade vi på, fast vi gjorde en hel del på egen hand. Bland annat med flodbåt till Vung Tao och cykling på landsbygden.

Vi hittade en bar med belgisk öl i Ho Chi Minh-staden.

Jordglob

Irakiska Kurdistan

Irak är väl inget land man tänker på som turistmål. Men 2013 blev det en resa dit, närmare bestämt till Kurdistan. Vi var nog de enda turisterna där. I Kurdistan finns det varken tåg eller bussar, så vi åkte taxi kors och tvärs över hela landet, nja det är ju inget land egentligen, men ändå.

Öl var det ont om, men i den kristna stadsdelen Ankawa hittade vi en tysk Bierstube.

Jordglob

Costa Rica och Nicaragua

2014 gick färden till Costa Rica och Nicaragua. Vi flög reguljärt och bestämde från dag till dag vart vi skulle bege oss. Under den resan blev jag rånad under vapenhot (machete), men det medförde ingen posttraumatisk stress.

Öl fanns det gott om, men bara lager, rätt svag, men desto större flaskor.

Jordglob

Kuba

Kuba är en ö som jag älskar och har besökt fyra gånger. 2015 blev det med brorsan, en helt otrolig resa. Med tåg, dans på rumbaklubb, vandringar och båtresor. Extra kul var det, eftersom jag då hade börjat lära mig spanska i Colombia året innan.

Vår favoritöl blev en god lager som heter Bucanero, med en sjörövare på etiketten.

Jordglob

Amazonas (Peru, Brasilien och Colombia)

Den senaste långresan vi gjorde tillsamman gick 2018 till Amazonas där tre länder möts – Peru, Brasilien och Colombia. Vi upplevde ett spännande djurliv i och runt den mäktiga floden och förvånades över att inte få ett enda myggbett på hela resan.

Vi bodde på hotell i Leticia, som ligger i det colombianska departementet Amazonas, så Club Colombia Roja var vår favoritöl.

Jordglob

Belgien

Till Belgien blev det en riktig ölresa 2019. Vi åkte tåg och började med god ale i restaurangvagnen redan efter Alvesta. Sen köpte vi tågpass i Belgien och genomkorsade hela landet, vilket inte är så imponerande, eftersom det är så litet, ungefär samma storlek som Småland.

Jag behöver väl inte redogöra för ölutbudet i detta land.

Jordglob

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.