Skogsplantering på min Märklinanläggning

av | 20 augusti, 2023 | Modelljärnväg, Övrigt | 2 Kommentarer

Som svampar ur jorden

Min modelljärnväg i köket har många berg, men de är helt utan skog. Så nu har jag planterat en massa träd. Jag hade inte tid att vänta på att de skulle ta sig, så jag planterade vuxna träd, som pluppade upp ur berget som svampar ur jorden.

Mitt i videon här nedanför ser du att jag har lärt mig att göra animerad film. Det krävs tålamod, men är väldigt kul.

När Märklinrummet på Forsså herrgård monterades ner fick jag 55 granar att plantera på min järnväg. Väldigt snällt.

Så här blev det färdiga resultatet. Jag tycker det är finare att göra en tätare skog än att bara sätta ut ett träd här och var.

2 Kommentarer

  1. Bitten Jonsson

    Björn, så häftigt, animerade filmen så bra. Roligt att se detta stora konstverk växa fram

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej Bitten! Tack för berömmet! Jag har ju tid som pensionär. Det tog en jäkla tid att göra den här filmsnutten. Borra 50 st 1,5 mm hål för träden. Rigga upp kameran på stativ, ta ett foto försiktigt utan att rubba videokameran, tillbaka och plantera ytterligare två träd och flytta fram tåget 2 cm, till kameran och ta en bild, tillbaka och upprepa momenten 25 gånger. Sen montera bilderna i filmen, 0,5 sekunder för varje bild. Leta lämplig hoppig musik i programmets ljudbibliotek och lägga in den i ett ljudspår, och i det andra ljudspåret lite speakertext av mig, som jag spelade in medan filmen rullade på ljudlöst. Mvh Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.