Mitt liv i tröjor

av | 14 maj, 2023 | Mitt liv | 2 Kommentarer

Minnesbank

När jag döstädar i min lägenhet slår det mig hur många tröjor jag har, både kortärmade och långärmade. De flesta har något tryck på fram- eller baksidan. Det som gör döstädning så tidsödande är att varje föremål väcker minnen och så är det också med mina tröjor, som kan fungera som en minnesbank.

Dakapo

Problemet med personliga tröjor är att det känns fel att lämna dem på Dakapo, secondhandbutiken som ligger granne med där jag bor i Näsviken.

Tio maraton

Jag har sprungit tio maraton i mitt liv, det första när jag var 58 år. Med stolthet bär jag finisher-tröjorna, här den från 2009 på en väg i Tanzania.

Röd BL-piké i bokhandeln

Den här bokhandeln i Medellín säljer mina spanskspråkiga romaner. Det är alltid roligt att titta in och prata med bokhandelsmedhjälparna.

Jag tränar inför …

Förutom finishertröjorna som enbart de som har fullföljt loppet får, finns det träningströjor, den här inför 2014. Fotot visar min humleplanta.

Blå BL-piké

Företaget Björn Lundén AB, tidigare Björn Lundén Information AB, har försett mig med pikétröjor i olika färger genom åren. Här den blåa.

Bomullsmaraton

På senare år har tröjorna från Stockholm Marathon varit i väldigt fint funktionsmaterial. Men tidigare var de i bomull, som den här från 2006.

Långärmad BL

BL gjorde ett par långärmade tröjor med loggan på bröstet, Den här gillar jag och här har jag den på mig när jag guidar ett stuciebesök i boklagret.

Den lilla svarta

Den svarta maratontröjan från 2010 tycker jag är snyggast, och här bär jag den med stolthet under en vandrin i Parque Arvi utanför Medellín.

Föreläsning i Krakow

En av mina bästa föreläsningar höll jag 2018 i Krakow, Polen. Alla föreläsare fick en tröja. Känner du igen vem som är jag? Det är han i grå kavaj överst på bilden. 

Full fart genom Stockholm

Med 20.000 andra löpare unde de drygt fyra milen genom Stockholm. Och givetvis iförd en svart sporttröja från Björn Lundén Information AB.

Colombianska landslaget

Den här tröjan köpte jag för tiotusen pesos (ca 25 kr) på gatan i Medellín, Här bär jag den med stolthet under Marcha orgullo (pride-festivalen) i Medellín 2019.

På Kuba

Under min cykeltur runt Kuba passade finisher-tröjan från 2014 alldeles utmärkt. Sval och fin i den karribiska värmen. Här med en hög mogote i bakgrunden.

Den vita rariteten

Den vita BL-tröjan var en raritet, jag minns inte om det var en feltillverkning eller möjligen en provtröja. Här i Fjäderholmarnas bryggeri, mums.

Finisher 2012

Här får min maratontröja möta värmen i irakiska Kurdistan, där jag nästan sprang ett maraton i Erbil. Här badar jag i Dukandammen.

Svart BL i Krakow

Efter föreläsningen i Krakow, som jag berättat om tidigare, höll jag ett par seminarier om att arbeta i ett företag utan chefer, klädd i den svarta BK-pikén.

Näsvikens IK

Den här tröjan gjordes i Näsvikens IK:s gröna färg. Här står jag på en bro längs vägen till Angostura, en by i Colombia där det pågick en påskprocession.

Programjubileum

När vårt bokföringsprogram firade tio år tog vi fram en jubileumströja i begränsad upplaga, som jag bar när jag här invigde festligheterna.

2 Kommentarer

 1. Bitten Jonsson

  En givande historia, vilken minnesbank. Jag har nog 5 tshirt, inget favoritplagg, och två med Logga. Den sista kom med posten här om dagen. Från en kollega med texten, fuck Google, ask me. 😂

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Bitten! Haha, nån sån kul text har jag inte på någon av de typ 20 T-shirts som jag har kvar efter alla döstädningar. Det är mest bra maratontröjor som jag har när jag löptränar eller cyklar. Mvh Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.