Huevos a la Björn

av | 10 maj, 2021 | Mat och Dryck | 0 Kommentarer

Jag har faktiskt aldrig sett något liknande innan jag uppfann den här rätten. Den är lätt att laga och innehåller nästan inga kolhydrater. Det blir endast en stekpanna att diska. Receptet är för 2–3 personer, men det som inte går åt kan sparas i stekpannan till nästa dag. Jag kan påstå att mina vänner i Medellín uppskattar den här frukosten.

Ingredienser:

En rejäl klick smör eller något annat matfett
1 stor gul eller röd lök
150 g protein, exempelvis tärnad bacon, frysta räkor utan skal eller veganskt protein
1 glasburk pastasås
3 matskedar tomatpasta
5 ägg

Gör så här

1. Hacka löken och fräs den i matfett i en stekpanna.
2. Tillsätt valfritt protein och låt det fräsa tillsammans med löken. Smaksätt med kryddor efter behag.
3. Häll i pastasåsen och tomatpastan och rör om som om du gör en pastasås.
4. Knäck äggen hela i pannan och slå av värmen.
5. Rör om på eftervärmen tills du får den önskade konsistensen (ungefär som när du väljer löskokta eller hårdkokta ägg.

Ett tips: När jag har en gäst som vill ha äggröran torr lägger jag äggröran på min tallrik när den fortfarande är lös. Sedan fortsätter jag att värma tills gästen får sin önskade konstistens.

Nu påminner det om en rosafärgad äggröra.

Smaklig måltid!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.