Testamentera ett fritidshus till två döttrar

av | 24 oktober, 2023 | Skatt, Ekonomi och Juridik | 2 Kommentarer

Syskonrättvisa, enskild egendom, övriga tillgångar, det finns mycket att tänka på när man upprättar ett testamente. Och risken för att syskonen inte kommer överens. Eller att deras respektive makar har åsikter som leder till osämja. Ibland är det mera besvärligt att vara rik än att vara fattig.

Frågan är också om man ska diskutera sitt testamente med de berörda, dvs ens barn.

I det här inlägget är frågeställaren väldigt osäker om hur han ska göra.

 

Huset här intill har jag fotograferat på modelljärnvägen i köket i min lägenhet i Näsviken. Anläggningen har mycket att berätta.

2 Kommentarer

 1. Ann-Sofie

  Intressant med testamente till barnen….men säkert en dum fråga…varför skriva testamente till sina barn…de ärver mig ju ändå

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Ann-Sofie! I det här fallet var det så att pappan ville att halva fritidshuset skulle vara enskild egendom, och det kan bara ordnas genom testamente. Ett alternativ vore att endast en av döttrarna skulle erhålla fastigheten och den andra exempelvis pengar, men nu gick detta inte i det här fallet. I ditt fall kanske du har vissa saker som du vill att ett visst barn ska ha, eller att något ska tillfalla barnbarn i stället för föräldern. Det kan ju också vara så att du vill frångå syskonrättvisan eftersom något av barnen har fått ett stort arv från sin pappa. Det kan finnas många situationer där det behövs ett testamente även till förmån för legala arvingar som barn. Mvh Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.