Bryggeripubar under tågluff i Europa

av | 3 augusti, 2023 | Mat och Dryck, Resor | 2 Kommentarer

Under tågluffen i Europa sommaren 2023 blev det en och annan öl. Och höjdpunkterna var bryggeripubarna. Alltså pubar där man enbart serverar öl från det egna bryggeriet. Vi tågluffade genom nio länder. Bryggeripubar hittade vi i fem av dem. Bäst var BRLO i Berlin.

Klicka på bilderna om du vill förstora dem!

Ægir i Flåm

Med ett lok från Flåmsbanan infogat i bryggerihuset sticker norska Ægir ut. I puben råder vikingastämning. Och en riktig provbricka blev det. Deras IPA var den godaste.

Mikkeller i Köpenhamn

Nära Hovedbangården huserar Mikkellers bryggeripub i en källare. Många goda öl finns här och man kan beställa en galopp, dvs ett glas med bara 20 cl. På så sätt orkar man att prova flera.

Rizmajer i Budapest

Stämningen var hög på en av Budapests avenyer. Ritzmajers bryggeri var en ny bekantskap för mig, med ett par höjdare i sortimentet. Svårt att uttala på ungerska bara.

Mad Scientist i Budapest

Budapest toppade ligan med två bryggeripubar. Mad Scientist är ett legendariskt bryggeri med många ölstilar. Vi drack en av resans godaste, en kraftig stout som heter Liquid Cocaine. Mums. 

BRLO i Berlin

En underbar uteservering med grillade revbensspjäll, en tapp för hundarna och en välskött lekpark för alla småbarn som följde med föräldrarna. Och supergod öl förstås. Pendeltåget gick ovanför.

2 Kommentarer

 1. Håkan Carlberg

  Ja Björn, ni har verkligen haft en spännande, god och vacker tågluff! Så bra att det nu åter går att ta sig fram i Europa med tåg och uppleva både natur, städer och pubar.

  Svara
  • Björn Lundén

   Hej Håkan! Ja, det är ett underbart sätt att ta sig fram, och det har det gjort i över hundra år. Mvh Björn

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.