Mitt liv

Här kan du läsa om saker som har påverkat mig i mitt liv. Såsom mina barn, mina fyra äktenskap och mina liv i Rwanda respektive Colombia. Om mina fordon och mina boenden. Och mina djur. Här lägger jag också upp episoderna i den nya filmen om mitt liv.

 

Inlägg om Mitt liv

Mina egenheter

Mina egenheter

I likhet med de flesta (men inte alla) människor har jag mina egenheter . En del av egenheterna gillar jag, medan jag förmodligen skulle ha mått bättre om jag hade sluppit andra. I Bjuråker säger man om en del människor att dit det bär, bär det. Sådan är jag.

läs mer
Mitt liv i tröjor

Mitt liv i tröjor

När jag döstädar i min lägenhet ser jag hur många tröjor jag har, De flesta har något tryck på fram- eller baksidan. Det som gör döstädning så tidsödande är att varje föremål väcker minnen och så är det också med mina tröjor, som kan fungera som en minnesbank.

läs mer
Min ardennerhäst Tina

Min ardennerhäst Tina

Ardennerstoet Tina hade jag i 23 år och jag körde henne i skogsbruket och jordbruket. Hon var en mycket klok häst, och hovslagarens favorit. De flesta valde en nordsvensk som arbetshäst, men min favorit var alltid ardenner.

läs mer
Min vän Sten Bunne

Min vän Sten Bunne

Min vän Sten Bunne var ett musikgeni. När jag rensade min hårddisk dök det upp några videofilmer med honom. Jag hade just köpt min videokamera, så den invigdes på Varvsgatan 10 i Hudiksvall i maj 2020. Några låtar och en berättelse om Stens hus under åren.

läs mer
Att välja sida

Att välja sida

Grupptillhörighet är ett uråldrigt fenomen. För min del var det tydligt i min ungdom. Elvis eller Tommy, knutte eller dixie, Fleischmann eller Märklin. Ibland valde jag inte utifrån egna preferenser utan på grund av att någon jag gillade tyckte på ett visst sätt … eller tvärtom.

läs mer
Har vi kunnat kissa?

Har vi kunnat kissa?

Jag fick en stroke 2019 och transporterades i ambulans till Hudiksvalls Sjukhus. Det var ett äventyr både för dottern Stina och för mig. Speciellt lustigt att personalen sa “vi” när man menar “du”. Typ “Nu ska vi ta av oss tröjan” och “Har vi kunnat kissa i natt?”

läs mer
Bedrägeri mot Björn Lundén

Bedrägeri mot Björn Lundén

E-handeln är ofta utsatt för bedrägerier, dvs någon gör en beställning i ett offers namn och lyckas komma åt varorna medan fakturan går till offret. Men detta förekom redan på den analoga tiden. Här är den rafflande historien om bedrägeriet mot Björn Lundén Information AB 1997.

läs mer
Min karriär inom teatern

Min karriär inom teatern

Höjdpunkten i min teaterkarriär var när jag var med som skådespelare, dansare och sångare i musikalen Spelman på taket. Den gick i över hundra föreställningar på Uppsala stadsteater 1969. Och innan dess var det amatörteater på teaterföreningen Arken.

läs mer
Backyard Ultra Marathon

Backyard Ultra Marathon

Backyard Ultra Marathon är en fascinerande löpargren. Det koras endast en vinnare, alla andra diskvalificeras. Rundbanan är 6,7 km och starten går varje hel timme. Frank Johan Ahlberg berättar om hur det är att springa 26 varv = 26 timmar = 174 km.

läs mer
Tidningen Getögat

Tidningen Getögat

GETÖGAT var en facktidning för getfarmare som jag gav ut 1973–1979. Om getost, getavel, foderhäckar, skinnberedning, mesost, stängsel mm. Jag skrev själv nästan allt och stencilerade tidningen på skolan. Några hundra prenumeranter var det.

läs mer
Mina ridhästar

Mina ridhästar

Jag har haft två ridhästar i mitt liv, av rasen svenskt varmblod. Tevje, som hade varit pukhäst i vaktparaden hade jag i många år. Med ridhästarna gjorde jag långa semesterritter på upp till 80 mil genom Mellansverige, mest längs skogsbilvägar.

läs mer
Björn Lundén i Svenska Dagbladet

Björn Lundén i Svenska Dagbladet

Som prenumerant på Svenska Dagbladet har jag tillgång till tidningens historiska arkiv sedan 1884. Jag roade mig med att söka på “Björn Lundén” och hittade ett trettiotal artiklar om allt mellan himmel och jord, den första från 1960.

läs mer
Presidenter jag mött

Presidenter jag mött

Jag har mött fyra presidenter i mitt liv, varav tre av dessa har fått Nobels fredspris. Här kan du läsa om märkliga sammanträffanden. Tre av dem har jag haft kroppskontakt med. Det fyra presidenterna är från Polen, Colombia, Liberia och Zambia.

läs mer