Cykeltur i Anderna i mjölkdistriktet

av | 12 april, 2021 | Cykling | 0 Kommentarer

Mycket uppför

Jag har gjort en cykeltur i bergen här i Colombia. 23 mil blev det, och trots att det var en rundtur där jag kom tillbaka till utgångspunkten kändes det som om det var mycket mer uppförsbackar än nerförsbackar. Och plan mark finns det knappast i Anderna. Så det blev mycket ledande av cykeln, som är hopfällbar. Vänstertrampan går att vikas in när cykeln leds, för att undvika skrapsår på höger vad.

Ett vackrare landskap finns inte, ibland ovan molnen, ibland miltals längs en flod, ibland ödsligt, ibland tättbefolkat, både av människor och av kor.

Cykelbyxorna

Jag fick en irriterande diarré när jag cyklade med mina vadderade cykelbyxor. Googlade och fann att om man har cykelbyxor som sitter åt i midjan stängs blodtillflödet till magen av och man får diarré. Så jag gick till min skräddare i Laureles och han bytte ut det tajta resåret mot en lös snodd som jag knyter ihop i midjan. Och nu flyter blodet som det ska.

Service

Innan avresan gick jag till “min” cykelverkstad, Raul Mesa, ett kvarter från min bostad. Där fick min lilla cykel en genomgång. Det var också där som jag köpte cykeln, av det kinesiska märket GW. Den är visserligen bara treväxlad, men finurligt nog ligger växlarna med stort avstånd i utväxlingen.

Det innebär att jämfört med min sexväxlade Brompton, som jag har i Sverige, är ettans växel lika lättrampad och trean lika trögtrampad som Bromptons sjätte växel. Det är lätt att vänja sig vid det stora avståndet mellan växlarna.

Jag har cyklat ungefär lika långt på båda cyklarna.

 

Poliskontroll

 Här blir jag utsatt för en poliskontroll och måste visa mina papper. Men ärligt talat är bilden fejkad. Jag tyckte att idén var så kul att jag bad en av polismännen att agera bister kontrollant och en annan att agera fotograf. Mina vänner i Colombia blev upprörda över polisens metoder tills jag berättade att bilden är arrangerad.

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.