Tunnelmynning på min Märklinbana

av | 21 augusti, 2024 | Modelljärnväg | 4 Kommentarer

En tunnel på min Märklinbana får en ny och bättre murad mynning. Resultatet pryder modelljärnvägen med buskar och blommor.

I videon ovan visar jag hur det ser ut på banan innan den nya mynningen är på plats. Banan bygger på en Fertiggelände från firma Noch i Tyskland. På den är tunnelmynningarna rätt simpla. Från brorsan har jag fått en finare mynning. Den visar sig dock vara alltför bred. Det var en hel del pyssel med att kapa den på mitten, därefter ta bort några centimeter och slutligen limmade jag ihop bitarna. Resultatet ser du i videon. Materialet i skarven mellan muren och berget har jag täckt med mörkgrön foliage samt små blomstertuvor som jag har limmat dit med trälim.

4 Kommentarer

  1. åke kvist

    går även att ta en gipsskiva och dra av pappen óch rista in mönster med en syl eller dyligt och färgainn med akrylfärgen.
    enklast om man fuktar den först.

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej Åke! Vilken utmärkt idé! Tack för tipset! Mvh! Björn

      Svara
  2. David

    Mycket bra jobbat för dom där tunnelmynningarna är ju inte riktigt så fina i original, och smidigt att du fick material från din bror, tips: använd smältplast ja med limpistol som fungerar perfekt och då behöver du ingen förstärkningsmateria­l och inget lim för allt finns ju i den metoden, hållbart, lätt att lägga dit, lite som att svetsa och slipbart.

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej David, tack för tipset. Det föll mig aldrig in att pistollimma. Och ändå har jag rätt nyligen skaffat en enkel limpistol med limpatroner. Den ska jag använda nästa gång. Enda gången jag har använt den är när jag limmade fast rälsen på en bro där det sviktade. Mvh Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.