Praktiska tröjor på tågluff med öl

av | 30 juli, 2024 | Filosofi, Resor | 0 Kommentarer

Mest funktionskläder

Under vår 530 mil långa tågluff i juli 2024 hade jag lätt packning, bara en liten ryggsäck. Det mesta var funktionskläder, som är lätta att tvätta och få torra över natten på ett hotellrum.

Blå BL-piké

Den blåa pikétröjan med Björn Lundén-tryck är en favorit sen jag arbetade på företaget som jag grundande och som fortfarande bär mitt namn, även om prickarna över o och accenten över e numera är borta.

En sådan hade jag på mig när vi gick ut på ölbaren Pułapka i Gdansk. Döm om min förvåning när jag bakifrån kände en obekant hand på min axel och hörde en röst som frågade om jag verkligen var den Björn Lundén. Det kunder jag förstås inte neka till. Mannen presenterade sig som Jens Wallin, som varit kund när han hade redovisningsbyrå. Det blev inledningen till ett mycket trevligt samtal om gamla goda tider och jag blev rörd över att höra hur omtyckta vi var. Det utbyttes några goda öltips och allt detta trevliga på grund av tröjan med mitt namn på ryggen.

Min Colombia-tröja

Jag hade också med mig min gula fotbollströja med Colombias landslagslogga. Den är min favorit när jag är ute och cyklar, för att den syns i trafiken. Varken Patrik eller jag är fotbollsintresserade, så vi hade ingen aning om att Nederländerna spelade semifinal i fotbolls-EM mot England den kvällen vi gick ut och drack öl i Haag. Varenda kotte hade orange kläder. Vi trotdde att mannen i bildens övre vänstra hörn hade Englands tröja på sig, men en holländsk supporter förklarade att det då hade förelegat risk för våld. Nej, det var Skottlands tröja. Och fiendens fiende är ens vän.

På ölbaren Beertje i Brygge har de jättefina tröjor. En sådan skaffade jag när brorsan och jag åkte runt i Belgien och provade öl. 

På bästa ölstället, The Store i Luxemburg bjöds jag in att prova en tröja, och det är klart att jag köpte den. Den låg fint i min lilla ryggsäck när vi tog spårvagnen tillbaka till hotellet. Och inte sämre blev det av att all kollektivtrafik är gratis för alla i Luxemburg. Det vore något för X-trafik i Gävleborg …

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.