Cykling

På äldre dar har jag börjat cykla. Jag gillar hopfällbara cyklar som man enkelt kan ha med sig på tåg, bussar och flyg. Jag tycker om att cykla i utvecklingsländer, där allt inte är så tillrättalagt som i Västeuropa. Det är något underbart meditativt med att benen rör sig cirkulärt runt kedjekransen och att kilometer efter kilometer tillryggaläggs. Helt magiskt. Har också haft en trehjulig cykel, vilket var en udda upplevelse.

 

Inlägg om Cykling

På gubbcyklar i Tanzania

På gubbcyklar i Tanzania

Tre gubbar på cykel genom Tanzania. Från Arusha vid Kilimanjaro till Tanga vid Indiska Oceanen. Phoenix heter de kinesiska cykelmärket. Det är en bragd att kunna tillverka en cykel av så låg kvalitet. Det blev en äventyrlig färd för Kent, Kurt och jag längs Usambara Mountains.

läs mer
En dag i Medellín

En dag i Medellín

En heldag i Medellín tillsammans med min kompis Henrik. Först cyklade vi ciclovia 48 km och på kvällen blev det ale i La Magnolia, dock inte 48 stycken. Samt en redogörelse för ett lyckat resultat i mitt medicinska experiment med cykelbyxorna.

läs mer
Cykla långt på Brompton hopfällbar cykel

Cykla långt på Brompton hopfällbar cykel

Tidigare har miss Brompton och jag tagit oss runt två öar 2016. Runt nästan hela Kuba och en träningstur runt Mallorca dessförinnan. Men nu blev det från Fredrikshavn och nästan till Hamburg, 44 mil på 10 dagar på fina cykelvägar längs Heervej och Ochsenweg (se bilden på statyn). Covidpasset var oumbärligt.

läs mer
På cykel till Villeta

På cykel till Villeta

Blåmärket är ett resultat av att jag halkade i ett 11 meter högt vattenfall utanför Villeta, dit Alejita och jag cyklade från Bogotá. Ännu en underbar cykeltur med min bästa cykelkompis. Vackert landskap, äventyr bakom varje vägkrök och öl på kvällarna på torget utanför hotellet.

läs mer
Cykling Medellín – Puerto Triunfo

Cykling Medellín – Puerto Triunfo

En underbar cykeltur i Colombia, från Medellín till Puerto Triunfo vid Rio Magdalena. Fyra övernattningar blev det på små hotell i byarna jag passerade. På vägen cyklade jag in i Hacienda Napoles, Pablo Escobars galna djurpark, som colombianska staten har tagit över.

läs mer
Cykeltur San Pedro – Belmira – Santa Fe

Cykeltur San Pedro – Belmira – Santa Fe

Min ponny (min lilla hopfällbara cykel) har varit ute på äventyr med mig igen. Tre dagar med två hotellövernattningar blev det, och den här gången ingick en, som det i efterhand visade sig, beryktad cykelsträcka mellan Belmira och Sopetrán, nordväst om Medellín.

läs mer