Brädspelskonstruktörer jag mötte med Brompton elcykel

av | 10 oktober, 2024 | Cykling, Mat och Dryck | 2 Kommentarer

Under cykelturen till Luxemburg passerade jag Heldenbar, staden Bremens bästa ölbar. Där träffade jag två professionella konstruktörer av brädspel.

I ett tidigare blogginlägg beskriver jag hur jag hade lagt upp resan med cykel och tåg till Luxemburg.

Held betyder hjälte på tyska, men jag vet inte vilka hjältar som åsyftas i namnet på ölstället. Det ligger i foajén till en biograf, så man kan köpa en god IPA och ta med in och avnjuta den till filmen.

Torsten och Kristian heter mina nyfunna vänner. De gör brädspel som frilansare åt ett förlag som tillverkar spelen och säljer dem via bokhandlare och andra återförsäljare. För varje sålt spel får de ett rätt blygsamt royalty. En del spel har inslag av tur i och med att man använder tärningar av olika slag.

Andra är rena skicklighetsspel som det här med trärullar på vilka en platta ska skjutas fram med en pinne. Man får lasta på hur många spelpjäser som helst för att få mer pluspoäng om man lyckas, men också mer minuspoäng om man misslyckas och alltihop välter.

Den goda stouten på bilden heter Santa Muerte. Trots de spanskklingande namnet är den tillverkad av bryggeriet Schwarze Rose i Mainz, i Tyskland. Den har fått 3,92 i snitt på Untappd och jag gav den 4,50.

När jag passerade vägskylten på bilden hajade jag till. Där låg Hohenwestedt, byn där min bror och jag tillbringade många sommarlov när jag var liten och där jag lärde mig tyska, som jag fortfarande pratar flytande.

Från Bremen bar det av söderut med min kära Brompton Electric. Du ser rutten på kartbilden i den tjeckiska kartappen mapy.cz. Söder om Osnabrück tog jag tåget i riktning Luxemburg. Den norska väderappen yr.no visade annalkande regn, och jag ville passa på att avnjuta ett Luxemburg i solsken.

Om det inte finns någon cykelkupé i tåget, är det bara att vika ihop Brompton och ta med den till sittplatsen. I väskan på sätet mittemot sitter batteriet och där har jag lite bagage som jag vill ha lättåtkomligt under cyklingen. Jag är vidskeplig; om jag inte har hjälm när jag cyklar, kommer jag att ramla omkull.

2 Kommentarer

  1. Erik

    Jag gillar brädspel. Deras med rullarna är inget för den darrhänte!

    Svara
    • Björn Lundén

      Hej Erik! Ja, verkligen, där ligger man som åldring dåligt till. Men kul med ett spel där det inte finns någon inslag av tur, utan det handlar om ren skicklighet. Mvh Björn

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på mina blogginlägg

Om du prenumerar här nedan, så kommer du att få ett e-post meddelande när jag publicerar nya inlägg. Du kan när som helst välja att avregistrera dig.

Suscríbete a mis publicaciones de blog

Si susribes acá, vas a recibir un correo electrónico cuando publico cosas nuevas.